Re: Annual leave loading incorrect set up

VDC
2 Posts
Cover User
Australia
VDC
Cover User

2Posts

0Kudos

0Solutions

Solved: Go to Solution

Re: Annual leave loading incorrect set up

Hi there,

 

We have problem to set up AL loading ( under payroll categories).

As below picture 1 below, we set up new catergories exactly same as what we had in system, only the rate difference.

CaptureMYOB.PNG

 

BUT, when we actually process it, see below picture 2, everytime we enter the figure on LL column, the bottom section accurals have been changed/increased which are not supposed to be changed. (looks like the accural time is based on all hours record above, we did not have this problem before). 

Can someone please know how to fix this. Many thanks. 

Regards,

JN 

 

 

2 REPLIES
Ultimate Partner GDay53
608 Posts
Ultimate Partner
Australia
GDay53
Ultimate Partner

608Posts

606Kudos

113Solutions

Accepted Solution Solved Solution

Re: Annual leave loading incorrect set up

@VDC

 

When you setup the Leave Loading it should be set as Pay Rate = Regular rate of pay mulitplied by - .1750.

Not as a set amount.

The reason it is accruing Holiday, Personal and Long Service leave will be because they have not had it excempted.

Open the Payroll Categories list > Entitlements tab then open up Holiday Leave Accrual.

At the top there is an Excempt button click on that and check to make sure Leave loading is ticked so it is excluded.

 

 

Graeme Day
Registered BAS Agent #24745540
First Class Accounts Clayfield

gday@firstclassaccounts.com
MYOB Certified Consultant
MYOB Diamond Partner
VDC
2 Posts
Cover User
Australia
VDC
Cover User

2Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Annual leave loading incorrect set up

Thank you very much.

Didn't find your answer here?
Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post