MYOBCommunity
Partner Zone
|
|
Partner Zone

AccountRight SE 2018.2 - library not working (again)

This thread is now closed to new comments.
Some of the links provided in this thread may no longer be available or relevant.
If you have a question please start a new post.
Highlighted
Contributing Cover User rikkum
6 Posts
Contributing Cover User
Australia
rikkum
Contributing Cover User

6Posts

1Kudos

0Solutions

Solved: Go to Solution

AccountRight SE 2018.2 - library not working (again)

We cannot get the library to work in the latest MYOB AccountRight 2018.2.

 

The software is installed on a Windows Server 2008 R2 which is accessed by Remote Desktop. As a result we run the SE Server Edition. Since all users are logged on to the same computer we all share the same local library installed on the server, not a network library.

 

We had the same issue previously for a previous version, but managed to fix it by uninstalling a lot of older versions of MYOB and it has been working since. However after installing 2018.2 it has reoccured and I cannot figure out how to fix it.

 

We have tried all steps here: http://help.myob.com/wiki/display/ar/AccountRight+library+service+issues?ajs_aid=e8ec9ce4-4f01-45fe-...

 

E.g.

- reset the library location

- repaired AccountRight 2018.2 installation

- uninstalled ALL AccountRight versions of MYOB

- reinstalled AccountRight 2018.2 SE (twice)

- Checked folder permissions etc.

- tried various library locations including creating an entire new library

- multiple restarts between resetting libraries and reinstalling MYOB

 

It appears that even after a "fresh" install and restart of 2018.2 SE, even the default MYOB library is not working if we try to add a file.

- The library simply states "there are no company files in this library" even though there are.

- If we try to re-add a file, it tells us the file already exists, if we say OK to overwrite the systems stalls for a few moments before saying "The connection to the server was los. Please check that the server is on and connected to the network".

 

We require urgent assistance in getting the library up and running as this is causing signficant delays in our processing and our staff are at a stand-still as a result.

3 REPLIES
Partner TingSpace
195 Posts
Partner
Australia
TingSpace
Partner

195Posts

132Kudos

45Solutions

Accepted Solution Solved Solution

Re: AccountRight SE 2018.2 - library not working (again)

@rikkum

 

Hey there! Awesome work on the troubleshooting there, would have been my first thoughts too.

 

This may not be directly related to the Services playing up. We've had similar posts about this before, here is one that I found extremely useful before: Unable to see or open company file

 

I've found the Library can be a mixture of repairing the Components and the services with the uninstalling and reinstalling of the software in some cases.

 

I'm curious how this one goes, please let us know!

~TingSpace

~TingSpace
Contributing Cover User rikkum
6 Posts
Contributing Cover User
Australia
rikkum
Contributing Cover User

6Posts

1Kudos

0Solutions

Re: AccountRight SE 2018.2 - library not working (again)

@TingSpace

 

I am very pleased to advise that this suggestion worked. We installed both x86 and x64 of SQLSysClrTypes.msi from Microsoft SQL Server 2012 SP3 on the server and then restarted. The library is now working again as it should.

 

Thank you!

Contributing Cover User JamR
8 Posts
Contributing Cover User
Australia
JamR
Contributing Cover User

8Posts

4Kudos

0Solutions

Re: AccountRight SE 2018.2 - library not working (again)

Hi Rikkum!

 

We have just been caught by the exact same problem! Your solution was the key to resolving it for us, thank-you.

 

Documenting for the benefit of others;

 

Upgraded from 2018.1 to 2018.2

 

When users upgraded the file to 2018.2 it would not commit the upgrade and ask them to complete the upgrade each time they opened the file.

Upgraded the file via MYOB directly (not via Network Library) which was successful.

Copying the file back to the Network Library on the server did not serve the file to clients. 

 

Tried;

Uninstall of SE, reinstall.

If we emptied the MYOB > MyAccountRight Files folder the client would still show all of the files. Very much like there was a cache.

Deleted C:\ProgramData\MYOB\AccountRight\Servers\LibraryMetadataCache.sdf to no benefit.

many other ideas (well over an hour spent on the phone wasted with business, IT Support Consultant and MYOB Support)

 

Installed the SQL components as outlined above. Restart the server and now it is behaving exactly as required.

 

Thanks for others in the community documenting these required components for MYOB customers

Didn't find your answer here?
Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post