Running a report on auto-build items only

This thread is now closed to new comments.
Some of the links and information provided in this thread may no longer be available or relevant.
If you have a question please start a new post.
Highlighted
Experienced Cover User FAB
80 Posts
Experienced Cover User
Experienced Cover User

80Posts

49Kudos

0Solutions

Solved: Go to Solution

Running a report on auto-build items only

Hi, hoping someone can assist.  I am trying to run an inventory report, on auto-build items only.  I have followed the instructions on the MYOB help page, ie :

 

  1. Go to the Reports menu (at the top of the AccountRight window) and choose Index to Reports. The Index to Reports window appears.

  2. Click the Inventory tab. A list of report headings appears.
  3. Select the Auto-Build Items report and click Display Report.

However, each time I run this report, it comes up with the following error message : "There's no information to display.  Try changing the filters and then run the report"

 

We have a lot of auto build items and all I want is a list of just those items, but no matter what I do, it keeps coming up with this same error message.  

 

Can anyone assist ?

 

Thanks :-)

 

 

 

 

10 REPLIES 10
MYOB Moderator Neil_M
11,807 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

11,807Posts

1,387Kudos

1,673Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi @FAB

 

Generally speaking if you are receiving that error it means either the filters on the report are excluding all of the potential information, or that the cached information which AccountRight uses to generate the report has become damaged. You can find the cache files here:

 

C: \ Users \ Username \ AppData \ Local \ MYOB \ AccountRight \ 201X.X \ Cache

 

Where Username is the Windows username and 201X.X represents the version of AccountRight you are using. These cache files are used by AccountRight to handle certain processes and can be safely deleted if AccountRight is closed

Regards,
Neil

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

Experienced Cover User FAB
80 Posts
Experienced Cover User
Experienced Cover User

80Posts

49Kudos

0Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi Neil

 

Thanks for the help.  I did as you suggested by deleting the cache files while MYOB was closed, logged back in and tried to run the report again and got the same error message.

 

I can't see anywhere in any of the filters that any information has been excluded as such, and I'm baffled as to why I can't run this particular report

 

In the "Filters" tab, I have it to be filtered by item number ascending.  If I try to add additional filters, the three filter fields keep coming up blank when I click on those dropboxes

 

Are you able to assist any further ?

 

Thanks

 

Mel

MYOB Moderator Neil_M
11,807 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

11,807Posts

1,387Kudos

1,673Solutions

Accepted Solution Solved

Re: Running a report on auto-build items only

Hi @FAB

 

Sorry to hear that didn’t work, for most reports clearing the cache files can clear that error about no information being able to be displayed. I have run a script over your file that may allow this report to run. Please do close down and reopen your AccountRight and try running the report again

Regards,
Neil

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

Experienced Cover User FAB
80 Posts
Experienced Cover User
Experienced Cover User

80Posts

49Kudos

0Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi Neil

 

Thanks, you worked your magic and the report now works !!  Thanks so much, really appreciate your help

 

Mel :-)

 

knowledge
7 Posts
Cover User
Australia
Cover User

7Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi Neil,

 

I am having the same issue that has been reported on many occasions in the MYOB Community where the Auto-Build report does not display information.  I've cleared the cache etc as has been suggested but it hasn't helped. 

 

Ideally what we would like is, on our packing slip, it display the component (or item) being sold and the sub-assembly items (ie the Auto-Bild Items), however it doesn't appear that MYOB can do it (which is bizzar considering the amount of companies that manufacture or even package items at discounted rates, that would require this feature).

 

I'm wanted to run the "Auto-Build Items" report to see if it offers any value, but I can't get it to run.  Can you help with a script?

 

Thanks

 

Chelsea

Kelly1980
3 Posts
Cover User
Australia
Cover User

3Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi Neil

I am having the same issue. I have just upgraded MYOB this morning (Unsure if the report worked before the upgrade) but the Cache folder is empty.


Are you able to assist as we have quite a lot of autobuilds and I need to update them asap.

 

Cheers Kel

Contributing Cover User Sal999
6 Posts
Contributing Cover User
Australia
Contributing Cover User

6Posts

0Kudos

1Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi,

 

I have the same problems as well.  This has occurred after the upgrade to AccountRight 2018.3, I have run the auto-build report recently in 2018.2 with no problems.

I do not have any filters set & have deleted the cache files as suggested above, but the report is not working still.

 

Please advise how this can be fixed.

 

Thanks

MYOB Staff Post RienaP
2,155 Posts
MYOB Staff Post
New Zealand
MYOB Staff Post

2,155Posts

227Kudos

317Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi, @Kelly1980 and @Sal999

 

Can you both please check if the Auto-build report works in Clearwater file? If it does then we will have to look at the file and run a script over. 

 

Looking forward to hearing from you. 


Regards,
Riena
MYOB Training Specialist
MYOB Staff Post RienaP
2,155 Posts
MYOB Staff Post
New Zealand
MYOB Staff Post

2,155Posts

227Kudos

317Solutions

Re: Running a report on auto-build items only

Hi @Sal999,

 

I can see that you have got in touch with our support team and the script has been run over the file. I hope it is working well for you now.

 

Let us know you have further queries and we are happy to help.


Regards,
Riena
MYOB Training Specialist

Didn't find your answer here?

Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post