MYOBCommunity
Partner Zone
|
|
Partner Zone

Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

This thread is now closed to new comments.
Some of the links provided in this thread may no longer be available or relevant.
If you have a question please start a new post.
Highlighted
Contributing Cover User Gallipoli
8 Posts
Contributing Cover User
Australia
Gallipoli
Contributing Cover User

8Posts

0Kudos

0Solutions

Solved: Go to Solution

Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

We processed our first pay of the new finacial year today. I have subsequently doen all the setup for single touch payroll (adding ATO categories, updating cards that were missing details) and advised the ATO that MYOB is our software. When I go to Payroll Reporting and log into the Payroll Reporting Centre the screen does not show the payroll reposrt that was doen this morning. It is blank. How do I get the report to appear? Do you need to be connected to the payroll reportign centre when you process the pay? 

11 REPLIES 11
MYOB Moderator Stuart_W
811 Posts
MYOB Moderator
Stuart_W
MYOB Moderator

811Posts

140Kudos

122Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Hi @Gallipoli

 

Thank you very much for posting on the MYOB Community Forum. 

 

Can I ask you as a test, to do a dummy pay run in AccountRight and see if it shows up in the Payroll Reporting Centre? Just do a payrun as normal putting some dummy figures in the wages ($100 or something), and when you finish the pay run, can you tell me if you get a declaration window (if you do, do not declare the pay run and say to declare later). Once the pay run is finished please then go into the reporting centre and let me know if the dummy pay run shows up there.

 

I look forward to hearing from you shortly.



Kind Regards,

Stuart W
MYOB Client Support
GMrDianne
1 Post
Cover User
Australia
GMrDianne
Cover User

1Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

I have now processed my payroll twice (42 payslips) and printed the payrunn summary details - (to prove it was entered) but go to the "process payments" page and nd electronic payments says $0.00.  I go to print/email payslips and say's nothing to send/print.  I tried to process one pay and that show's up ok.

Contributing Cover User Gallipoli
8 Posts
Contributing Cover User
Australia
Gallipoli
Contributing Cover User

8Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Hi, I have done a test pay and after it was recorded it did request a logon via the MYOB web page and did ask for a declaration to send to the ATO. This did not happen this morning when we processed the payroll (pre settign up the STP properly). How can I get the payroll from this morning to report to the ATO?

Thanks

Jane

MYOB Moderator Stuart_W
811 Posts
MYOB Moderator
Stuart_W
MYOB Moderator

811Posts

140Kudos

122Solutions

Accepted Solution Solved Solution

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Hi @Gallipoli

 

Thanks for your response. As the single touch payroll sign up process will not allow you to declare pay runs done before completing the setup process (i.e. the one you did this morning), you will not be able to declare this pay run specifically. However as when you declare your pay runs to the ATO, it includes YTD values, so when you do your next pay run and declare it, it will implicitly include the values from this pay run. So you don’t really need to do anything at this stage, other than make sure you process and declare the next pay run as it will include this one as well.



Kind Regards,

Stuart W
MYOB Client Support
BBH
2 Posts
Cover User
Australia
BBH
Cover User

2Posts

2Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

I have completed the STP setup and notified ATO last week to be ready for first payroll today. Processed all the payroll required but there is no declaration window that I can send today's payroll to ATO.

 

Tried the dummy run as well but it is still not showing declaration to ATO.

 

In my payroll>payroll reporting, I still have Connect to ATO button. Once click into Connect to ATO button, it's the payroll reporting centre.  However, there is nothing under Report Sent (even though I've done payroll this morning, and processed the dummy run as suggested). 

 

 

Experienced Cover User ROOSH
11 Posts
Experienced Cover User
Australia
ROOSH
Experienced Cover User

11Posts

3Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Hi BBH, I’m having the same issue.

BBH
2 Posts
Cover User
Australia
BBH
Cover User

2Posts

2Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Hi ROOSH,

 

I called MYOB yesterday (yes, painfully waited 1 hour) and it is now fixed.  In my situation the STP specialist told me there is a bug and have to get the developer to fix it. 

 

If you go to Payroll>ProcessPayroll and don't see "Payroll reporting ready to go!" at the bottom of the screen (see attached picture) then you need to call MYOB. 

 

Hope it helps.

STP.JPG

 

 

Experienced Cover User ROOSH
11 Posts
Experienced Cover User
Australia
ROOSH
Experienced Cover User

11Posts

3Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Thanks BBH.  I wish the extremely unhelpful MYOB phone support guy I spoke with earlier today had known that! Here’s to another long wait on the phone, but at least I know what the problem is now.  

Partner Helen_Cooke
4 Posts
Partner
Australia
Helen_Cooke

4Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Single Touch Payroll Reporting - Pay processed today prior to setting up STP properly not showing

Good afternoon,

I have the same scenario as below, first pay run recorded by client before connecting to the ATO. 

Is there any way to verify that the YTD figures have been reported to the ATO, when I look at the STP information on the portal it is only showing the individual pays that have since been processed, which do not all add up to the YTD payroll, ie the first pay run is still missing.

Thank you in anticipation

Helen Cooke

AccountAbility Business Systems Pty Ltd

Didn't find your answer here?
Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post