Partner Zone

Closing a financial year

warringah
3 Posts
Cover User
Australia
Cover User

3Posts

0Kudos

0Solutions

Closing a financial year

I have closed FY21 and it is still showing that I haven't closed it, even though I completed the process. I have followed the instructions on closing a financial year, but when I go into it again, it says that I still need to close FY21. If I want to print a P&L, it shows 2020 (last year), 2021 (this year), 2022 (next year). Hence i can't print reports for FY23, even though I have closed FY20 & 21 and backed then up. Please help.

8 REPLIES 8
LRBooks61
Ultimate Cover User
1,054 Posts
Ultimate Cover User
Australia
Ultimate Cover User

1,054Posts

253Kudos

124Solutions

Re: Closing a financial year

Hi 

check the year you are actually closing

 

you need to start with the oldest first

 

myob shows last , this and next year so you only need to rollover 2020 year to get your reports

 

hope that helps

 

lisa

warringah
3 Posts
Cover User
Australia
Cover User

3Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Closing a financial year

Hi Lisa,

 

I have closed 2020, and can't close 2021.

 

Kind regards.................Katrina

Komal_S
MYOB Moderator
7,988 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

7,988Posts

697Kudos

1,132Solutions

Re: Closing a financial year

Hi @warringah 

What is the current financial year showing under Setup>>Company Information ?

Kind regards,
Komal

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

liv
Experienced Cover User
47 Posts
Experienced Cover User
Australia
Experienced Cover User

47Posts

5Kudos

0Solutions

Re: Closing a financial year

Hi, @Komal_S , same issue as @warringah too, my company info says 2021 FY....

Komal_S
MYOB Moderator
7,988 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

7,988Posts

697Kudos

1,132Solutions

Re: Closing a financial year

Hi @liv 


Are you able to attach a screenshot of the Setup>>Company Information window? Also, when you roll over the financial year, do you get a confirmation message that the year has been rolled over?  

Kind regards,
Komal

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

AmberRose1
3 Posts
Cover User
Australia
Cover User

3Posts

2Kudos

0Solutions

Re: Closing a financial year

We are also getting this same problem

Komal_S
MYOB Moderator
7,988 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

7,988Posts

697Kudos

1,132Solutions

Re: Closing a financial year

Hi @AmberRose1 


If you get a confirmation screen that the file is successfully rolled over, and the financial year is still the same, pleasre attach a screenshot of the Setup>>Company Information ? Please also note that if you backup the file on the prompt, the file will close and you will have to restart and finish the roll over processs. 

Kind regards,
Komal

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

liv
Experienced Cover User
47 Posts
Experienced Cover User
Australia
Experienced Cover User

47Posts

5Kudos

0Solutions

Re: Closing a financial year

Thanks @Komal_S 

finally got chance to logon and get back to you. There was an auto update tonight so thought I'd give it another go and it has worked. Company info states 2022FY and reporting dates are reflected also. Thanks for your help 👍🏼

Didn't find your answer here?

Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post