Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Highlighted
Experienced User
14 Posts
Experienced User
Experienced User

14Posts

3Kudos

0Solutions

Solved: Go to Solution

Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

 

 

Hi Team,

 

I processed our last Jun payroll today and back dated as 30/6/20 for 24/6-30/6 week. After I filled out my name for reporting and submitting to payroll reporting center, the error message came up and I went back clicked record the payroll without declaration. Then I did my normal payroll procedure and finished the pay.

 

Now I am checking the payroll reporting center and try to declare again, It's showing zero amount in the gross payments. I attached the screenshot for more details.

 

Would I be able to submit or declare the payment again? Or how to fix this problem?

 

Thanks very much.

payroll center-.png
13 REPLIES 13
Highlighted
Contributing User
9 Posts
Contributing User
Contributing User

9Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

hope you solve it soon, sorry i can't offer a solution.

Highlighted
MYOB Moderator
2,020 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

2,020Posts

214Kudos

298Solutions

Accepted Solution Solved

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Hi @Emily_299 

 

Normally, a payrun is declared again by doing a zero dollar payrun in the system as that sends updated information to the ATO. Could you please try doing that and then click on Ellipsis next to the last report sent to check if the Gross Payments are correct:

ellipsis.PNG

Please let me know if you have additional questions on this.

Kind regards,
Komal

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

Highlighted
Experienced User
14 Posts
Experienced User
Experienced User

14Posts

3Kudos

0Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Hi @Komal_S 

 

I have just did a zero pay this morning and downloaded the ATO report from the Ellipsis button. It looks like the YTD figure has been picked up from the report. But still showing $0 in the reporting center, is it normal? I have marked on the screenshot. Other than that it looks fine now. I might have other questions as I am going through the finalisation. 

 

Thanks very much.

Emily

payroll center_LI.jpg
Highlighted
MYOB Moderator
2,020 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

2,020Posts

214Kudos

298Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Hi @Emily_299 

 

Yes, that is all correct. The $0 accepted reports are just signifying the last $0 payruns that you did. But it's the year to end verification report that the ATO is looking at and as long as the figures are correct in there, you should not be worried.


Also, you're welcome to post any other questions as you come across. 

Kind regards,
Komal

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

Highlighted
Contributing User
7 Posts
Contributing User
Contributing User

7Posts

3Kudos

0Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Well good luck if you tried calling for assstance, somone took an hour to work out they couldnt asst and then put me on hold for another hour until eventually i hung up.

On hold again now its a total joke!

 

Highlighted
MYOB Moderator
3,415 Posts
MYOB Moderator
MYOB Moderator

3,415Posts

545Kudos

518Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

HI @GERRI2020 

 

Sorry to hear you've had problems getting through to phone support. If you can give us some details on your issue we'll be happy to help you.

Cheers,
Tracey
Previously @bungy15

MYOB Community Support

Online Help| Forum Search| my.MYOB| Download Page

Did my answer help?

Mark it as a SolutionHelpful? Leave a to tell others

Highlighted
2 Posts
Cover User
Australia
Cover User

2Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Hi there, Help me with any solution if you have

I had to pay one of the employee using payroll categories BACK PAY ( which I also linked as GROSS PAYMENTS ), however, when I run payroll reporting for EOFY, I can not see the BACK PAY amount adding up to GROSS PAYMENTS. I did $0.00 payrun for that employee and closed MYOB and opened and re-run the report but its still not adding up. Let me know if you have any solution to this

 

Thanks

Highlighted
2 Posts
Cover User
Australia
Cover User

2Posts

0Kudos

0Solutions

Re: Gross payments showing $0 after submitted to Payroll reporting center

Hi Komal, Let me know if you can help

Under my serial number, i operate 7 workstation ID (called Company File ID). As one of the company got closed and I had to cancel the file, I called up MYOB customer service and instructed them to cancel that specific file ID. I made a mistake and gave a wrong FILE ID and now the whole file is gone.

There is no trace of it. Even I instructed the MYOB team to cancel the STP as well. 

Just now realised that wrong file is deleted. 

Can you please let me know if in any way I can recover from your secure central data base and can it be restored. Its really important and have not done the EOFY. 

Thanks

Anand

Highlighted
Experienced User
14 Posts
Experienced User
Experienced User

14Posts

3Kudos

0Solutions

Re: 1 employee missing from YTD report

Hi @Komal_S ,

 

I am missing 1 employee from the YTD verification report after run $0 pay for all the employees. She is a school - based trainee and using the 333 333 333 TFN from her first payroll. She was missing from YTD report since her first payroll. Would you please help with this?

 

Thanks.

Emily

Didn't find your answer here?

Try using advanced search to find a post more easily Advanced Search
or
Get the conversation started and make a new post Start a Post